Hur hittar man motivationen till träning?

Idag hade jag tänkt bjuda på några tips om hur man ska komma i form mer långsiktigt.
För det första måste man hitta motivation till att träna och äta i varje fall lite bättre än tidigare. Träningen är det viktigaste. Tillsätter man sedan en gnutta självdisplin till det kommer det gå lysande. Det handlar mycket om att man måste ha viljan, har man det så går det mesta. Man får intala sig själv att jag kan.

Den största motivationen för mig att börja träna var att jag tänkte; är det så här jag vill leva resten av mitt liv? Jag tänkte också hela tiden på hur många extra kilon man måste bära på varje dag. Tänk vilken belastning för kroppen och hur mycket extra energi det går åt bara till det. Även om det bara handlar om 10 kg så är det mycket att släpa runt på dagarna i enda.

När man väl bestämt sig för att ta tag i sitt liv och sin livsstil ska ma aldrig gå ut för hårt i början. Vardagsmotion är det första man kan börja med. Därefter kan man kika runt lite på vilka träningsanläggningar som passar en själv. Öppetider och läge var för mig en viktig faktor som påverkade hur mycket jag går och tränar eller inte.
Skriv in dig på ett gym och planera in några dagar i veckan som du kan gå och träna. Hör även runt med kompisar om någon annan har lust att följa med, träningen blir så mycket roligare då.

Det är aldrig bra att snöa in sig på att bara köra en viss typ av träning. Jag tror att den allsidiga är den bästa.
Fortsättning följer...

Update of 2011 :)

Har varit så busy senaste tiden, inte haft en tanke på varken blogg eller tv. Fast det är väl så det ska vara på sommaren. En liten update hade jag tänkt mig, detta här hänt senaste månaderna :)

Flyttat hem till världens bästa kombo
Köpt en egen bil, Peugeot 206 GTI
Har två jobb
Fått nya underbara vänner
Gått ner 17 kg, bara 6,6 kg kvar till målet :) det klarar jag innan sista september när det gått ett år sedan jag började.
Fått en nystart i mitt liv, jag mår såå bra!

Sommaren 2011 kommer bjuda på massa skoj :) cityfestivalen i helgen som kommer!

RSS 2.0